06/2015 - Referentie's klanten - Handvatten voor autisme

Handvatten voor Autisme
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Floortje

Gepubliceerd door in Clienten · 29/6/2015 16:32:02

Al lang zoeken we naar manieren en oplossingen om onze zoon van pas 3 te helpen. Hij is gevoelig en slim, maar snel overprikkeld. In deze zoektocht kwamen we op het spoor van een hulphond. Nu stond een gezinshond al langer op ons wensenlijstje en de keuze voor de labradoodle was snel gemaakt. We troffen een fokker die met hart en ziel haar werk doet en ervaring heeft in het matchen van de pup aan het gezin.
Ondertussen kwamen we via via in contact met Mariolein. We mochten een keer meekijken bij een gezin, waarin zij de hond begeleidde. Maar ook kwam ze bij ons thuis met haar eigen hond en konden we zelf zien wat de aanwezigheid van de hond voor een effect had op onze zoon, maar ook op de andere kinderen in het gezin.
Inmiddels is Marley er en hebben we hulp van Mariolein in het hulphond zorg traject. Mariolein wijst ons op methoden en oplossingen, die er zijn om beter om te gaan met prikkels. De tangle en het drukvest (squeeze) allemaal zaken, die mogelijk het leven van onze zoon kunnen helpen. De weg te vinden bij zorginstanties en gemeenten, want er komt als ouder heel veel over je heen.
Via whats app of mail kunnen we haar ook tussentijds vragen stellen en denkt ze met ons mee. Je voelt je als ouder echt gesteund in het proces. Mariolein is creatief en ervaren, maakt heel goed contact met de kinderen in ons gezin. We zijn blij dat we haar op onze weg naar hulp hebben mogen vinden.Basisschool de Burcht Rietheim

Gepubliceerd door in School · 19/6/2015 17:05:04

Al sinds geruime tijd is Mariolein van HVA (indirect) betrokken bij basisschool de Burcht Rietheim in Oost Souburg. Vanaf het moment dat er op deze school besloten werd om te gaan werken met een schoolhond is contact gezocht met Mariolein om het traject naar invoering en implementatie van de hond te begeleiden. Dit hield in het voorlichten van personeel, het organiseren en houden van een ouderavond en het instrueren van de kinderen.

In de periode vooraf heeft Mariolein altijd bijgestaan in raad en daad bij het zoeken naar een hond. Ook had ze goede tips waar op te letten bij het vinden van een (goede) hond.
Mariolein was altijd telefonisch bereikbaar voor overleg/ruggespraak, iets wat zeer gewaardeerd is.

Guy Midavaine
Leerkracht basisschool de Burcht Rietheim
Tevens eigenaar van de schoolhond Tibbe.


Vanaf het moment dat de hond er daadwerkelijk was werd de samenwerking concreter. Mariolein heeft op 4 juni in samenwerking met haar zus Jaqueline een presentatie voor de leerkrachten gegeven. Verzorgd met een mooie en duidelijke PowerPoint wist ze een helder beeld te schetsen en veel vragen weg te nemen. Wat sterk naar voren kwam in de presentatie was de grote praktijkervaring waar Mariolein uit kon putten. Dit maakte haar verhaal heel concreet en inzichtelijk.

Op 18 juni heeft Mariolein, weer samen met haar zus Jaqueline, een ouderavond verzorgd. Het verhaal werd zeer concreet gebracht, wederom ondersteund met verhalen uit de praktijk. De presentatie was zo volledig dat er van tevoren al veel vragen werden weggenomen. Vanuit de ouders werden enkele vragen gesteld waar Mariolein en Jaqueline goed op konden inspelen.
De avond werd enthousiast en zeer geslaagd afgesloten.

Wij hopen als school op een prettige en vooral leerzame samenwerking. We zien hier met veel vertrouwen in tegemoet.Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu