Basisschool de Burcht Rietheim - Referentie's klanten - Handvatten voor autisme

Handvatten voor Autisme
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Basisschool de Burcht Rietheim

Gepubliceerd door in School · 19/6/2015 17:05:04

Al sinds geruime tijd is Mariolein van HVA (indirect) betrokken bij basisschool de Burcht Rietheim in Oost Souburg. Vanaf het moment dat er op deze school besloten werd om te gaan werken met een schoolhond is contact gezocht met Mariolein om het traject naar invoering en implementatie van de hond te begeleiden. Dit hield in het voorlichten van personeel, het organiseren en houden van een ouderavond en het instrueren van de kinderen.

In de periode vooraf heeft Mariolein altijd bijgestaan in raad en daad bij het zoeken naar een hond. Ook had ze goede tips waar op te letten bij het vinden van een (goede) hond.
Mariolein was altijd telefonisch bereikbaar voor overleg/ruggespraak, iets wat zeer gewaardeerd is.

Guy Midavaine
Leerkracht basisschool de Burcht Rietheim
Tevens eigenaar van de schoolhond Tibbe.


Vanaf het moment dat de hond er daadwerkelijk was werd de samenwerking concreter. Mariolein heeft op 4 juni in samenwerking met haar zus Jaqueline een presentatie voor de leerkrachten gegeven. Verzorgd met een mooie en duidelijke PowerPoint wist ze een helder beeld te schetsen en veel vragen weg te nemen. Wat sterk naar voren kwam in de presentatie was de grote praktijkervaring waar Mariolein uit kon putten. Dit maakte haar verhaal heel concreet en inzichtelijk.

Op 18 juni heeft Mariolein, weer samen met haar zus Jaqueline, een ouderavond verzorgd. Het verhaal werd zeer concreet gebracht, wederom ondersteund met verhalen uit de praktijk. De presentatie was zo volledig dat er van tevoren al veel vragen werden weggenomen. Vanuit de ouders werden enkele vragen gesteld waar Mariolein en Jaqueline goed op konden inspelen.
De avond werd enthousiast en zeer geslaagd afgesloten.

Wij hopen als school op een prettige en vooral leerzame samenwerking. We zien hier met veel vertrouwen in tegemoet.Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu