Floortje - Referentie's klanten - Handvatten voor autisme

Handvatten voor Autisme
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Floortje

Gepubliceerd door in Clienten · 29/6/2015 16:32:02

Al lang zoeken we naar manieren en oplossingen om onze zoon van pas 3 te helpen. Hij is gevoelig en slim, maar snel overprikkeld. In deze zoektocht kwamen we op het spoor van een hulphond. Nu stond een gezinshond al langer op ons wensenlijstje en de keuze voor de labradoodle was snel gemaakt. We troffen een fokker die met hart en ziel haar werk doet en ervaring heeft in het matchen van de pup aan het gezin.
Ondertussen kwamen we via via in contact met Mariolein. We mochten een keer meekijken bij een gezin, waarin zij de hond begeleidde. Maar ook kwam ze bij ons thuis met haar eigen hond en konden we zelf zien wat de aanwezigheid van de hond voor een effect had op onze zoon, maar ook op de andere kinderen in het gezin.
Inmiddels is Marley er en hebben we hulp van Mariolein in het hulphond zorg traject. Mariolein wijst ons op methoden en oplossingen, die er zijn om beter om te gaan met prikkels. De tangle en het drukvest (squeeze) allemaal zaken, die mogelijk het leven van onze zoon kunnen helpen. De weg te vinden bij zorginstanties en gemeenten, want er komt als ouder heel veel over je heen.
Via whats app of mail kunnen we haar ook tussentijds vragen stellen en denkt ze met ons mee. Je voelt je als ouder echt gesteund in het proces. Mariolein is creatief en ervaren, maakt heel goed contact met de kinderen in ons gezin. We zijn blij dat we haar op onze weg naar hulp hebben mogen vinden.Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu