Clienten - Referentie's klanten - Handvatten voor autisme

Handvatten voor Autisme
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Moeder van Rick

Gepubliceerd door in Clienten · 15/7/2015 16:45:16

Rick heeft vanaf mei 2012 begeleiding van Mariolein van HVA. De begeleiding gaat erg goed en Rick leert veel. Momenteel heeft hij begeleiding in " communicatie " en daarbij worden verschillende hulpmiddelen ingezet.

De begeleiding gaat altijd op een rustige en gezellige manier. Er wordt daardoor ook veel gelachen en daardoor is de sfeer altijd erg leuk.

Groetjes,
(moeder Rick)Floortje

Gepubliceerd door in Clienten · 29/6/2015 16:32:02

Al lang zoeken we naar manieren en oplossingen om onze zoon van pas 3 te helpen. Hij is gevoelig en slim, maar snel overprikkeld. In deze zoektocht kwamen we op het spoor van een hulphond. Nu stond een gezinshond al langer op ons wensenlijstje en de keuze voor de labradoodle was snel gemaakt. We troffen een fokker die met hart en ziel haar werk doet en ervaring heeft in het matchen van de pup aan het gezin.
Ondertussen kwamen we via via in contact met Mariolein. We mochten een keer meekijken bij een gezin, waarin zij de hond begeleidde. Maar ook kwam ze bij ons thuis met haar eigen hond en konden we zelf zien wat de aanwezigheid van de hond voor een effect had op onze zoon, maar ook op de andere kinderen in het gezin.
Inmiddels is Marley er en hebben we hulp van Mariolein in het hulphond zorg traject. Mariolein wijst ons op methoden en oplossingen, die er zijn om beter om te gaan met prikkels. De tangle en het drukvest (squeeze) allemaal zaken, die mogelijk het leven van onze zoon kunnen helpen. De weg te vinden bij zorginstanties en gemeenten, want er komt als ouder heel veel over je heen.
Via whats app of mail kunnen we haar ook tussentijds vragen stellen en denkt ze met ons mee. Je voelt je als ouder echt gesteund in het proces. Mariolein is creatief en ervaren, maakt heel goed contact met de kinderen in ons gezin. We zijn blij dat we haar op onze weg naar hulp hebben mogen vinden.Daan

Gepubliceerd door in Clienten · 2/10/2014 16:54:51

Wij zijn een gezin bestaande uit vier personen.
De ouders: edwin en ik (angela)
Kinderen: Daan en Tim.
Daan zat vanaf zijn vierde op het MKD. Vanaf de leeftijd van zes is hij naar SBO de Fakkel REC4 gegaan. Daan is autistisch en loopt een aantal jaar achter qau sociaal/emotionele ontwikkeling.
Hij weet de regels precies, maar kan dit niet op zichzelf reflecteren.
Buitenshuis is Daan een jongen die niet veel externaliserend gedrag laat zien. Dit is in zijn eigen leefomgeving heel anders. Daar kan Daan zeer bepalend zijn naar ouders en broertje. Ook kan Daan Fysiek worden als het hem niet zint.
Vanaf zijn vierde hadden wij ZIN. Zowel groepsbegeleiding als begeleiding individueel zaten daarbij inbegrepen. Wij hebben al heel wat mensen over de vloer gehad voor thuisbegeleiding, maar niemand kon ons zorg op maat geven die wij zo hard nodig hadden. Vaak kwamen de hulpinstanties als Daan op school zat of ze gaven tips en adviezen waar wij zelf mee aan de slag moesten zonder dat er gecontroleerd werd of wij ze goed uitvoerden. Dus helaas konden wij voor Daan geen passende individuele begeleiding thuis vinden, omdat de hulpvraag die wij hadden te gecompliceerd was.
Daan zijn indicatie liep af en wederom zijn wij de procedure ingegaan van PGB aanvraag. Deze keer gelukkig met succes. Dus naarstig op zoek naar de passende individuele thuisbegeleiding. Al snel kwamen wij bij meerdere instanties terecht. Gesprekken gevoerd, maar nog steeds niemand die aan onze hulpvraag kon voldoen. In juni 2014 kwamen wij via getipt te zijn door iemand anders bij Mariolein Ockers uit van Handvatten voor Autisme. Meteen gebeld en een geprek gehad thuis wat wij als zeer prettig ervaren hebben. Mariolein begreep meteen wat het probleem was en zij kon wel de hulp bieden die wij al zo lang zochten. Op dit moment komt Mariolein twee keer in de week ons gezin begeleiden en wij moesten meteen toegeven dat de rust al voelbaar was na de eerste paar keer dat ze bij ons was geweest. Niet alleen geeft ze tips en adviezen, maar ze observeert ook hoe die door ons als ouders uitgevoerd worden en eventueel word er nog aan geschaafd daar waar nodig. Ook is zij actief betrokken bij ons gezin. Ze denkt mee en helpt ook bij de uitvoering ervan.
Ze gaat ook met de kinderen aan de slag op het gebied van samenwerking, concentratie en vertrouwen.
Het fijne is ook dat ze daadwerkelijk meegaat naar buiten daar waar de knelpunten voor ons gezin zitten, zoals boodschappen doen of naar de tandarts en daar de gewenste begeleiding op locatie biedt.
Al met al is Mariolein voor ons gezin een lot uit de loterij. Ik kan mezelf niet indenken dat ze weer weg zou vallen.
Edwin, Angela, Daan en TimTerug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu